untuk berhubung dengan saya, boleh terus ke nurulain_rahimin[at]yahoo[dot]com dan email anda akan dijawab dalam masa kurang daripada 24 jam

berjaya jugak buat amigurumi mushroom

pertama sekali, nak wish time kasih bebanyak kat kak suziyana sebab share pattern amigurumi nih, pastu kat kak lela sebab aku byk belajar dari dia, kiranya sifu aku kat sini...hehehehe...time kasih akak sume...


inilah dia hasil amigurumi mushroom aku...ngeee...

dia suh guna benang kaler merah, tp alamak...benang merah takde dlm stok, benang pink boley? hehehe...dah mcm mushroom albino dah aku nengok...hehehe...

ni kali kedua aku buat amigurumi, first time buat...aih...takleh wat masuk dlm dewan, hancur...terus give up, pastu, tgk kak lela buat, dia suh aku try jugak...tu yang tergerak nak buat nih, apa lagi, suka la i...hehehe

tu benang kat atas pale mushroom tuh, dia suh guna ribbon, tp ribbon tadak la, tu yang guna benang biasa je, tak sabar punya pasal, nak tgk jadik ke tak...walaupun tak bape nak cun, kira lulus la ni eh akak2 sekalian...


pastu gantung ala2 pokok krimas, boley?

ayah dah gelak2 dah tgk aku buat...gelak je, but no komen okay...mak plak, suh buat banyak2, letak dlm pinggan ka mangkuk ka, pastu aku sambung, buat tomyam cendawan!!, mak aku cakap, ha, makanla kau cendawan ni je ekekekeke...amboi...gurau kasaq nampak mak aku nih...hehehe...tadak ah, mak aku cakap leh wat hiasan kat ruang tamu, wat mcm2 warna...menarik jugak tu idea tu kan...dibuatnya anak sedara aku balik, jadi menan budak kecik tu kan...aku dapat bayang da mcm mana cendawan2 itu nanti dia penyek2 pastu baling...

notakaki : best jugak wat amigurumi nih...hehehe...baru tau, sebab baru first time buat jadik...hampeh ah...

4 comments:

Sulela said...

Hahahaha...mushroom albino? Cayalah 'ain. Cantik laaaa... Anak kak yang sorang lagi soh buat cendawan wana biru lak. Ayoyo... Kak ada idea nak buat decoration dengan cendawan neh. Tapi tunggu la...takut tak jadi...ekekeke

therosputih said...

kak lela
betul2 mcm mushroom albino kan...hihihi

mushroom kaler biru...waa...mcm cantik jugak tuh...

akak buat dulu deco guna mushroom nih, nnti leh tiru...hihihi

suziyana said...

terer2 n cantik..buat keychain lawa gak cendawan nih..kwn saya order pun tak siap lagi..harap lepas ni bule concentrate buat crochet n myiapkan tempahan yang sedia ada..

therosputih said...

kak suzi
ni tadi, adik dah beriya dah mintak satu, nak keychain letak kat beg, hmmm...ok gak tuh...ngah siapkan order jap, karang muncung2 dorang...cean...

terpaksa hold dulu new project guna mushroom nih...

Related Posts with Thumbnails